Navrhování moderního dvorku: Maximalizace malých prostor




Navrhování moderního dvorku

Maximalizace malých prostor

Navrhování moderního dvorku je skvělý způsob, jak využít i ty nejmenší prostory a proměnit je na atraktivní a funkční venkovní prostředí. S důrazem na detail a správný výběr prvků lze dosáhnout úžasného výsledku a vytvořit si svůj vlastní ráj uprostřed města.



bazen

Nejlepší vířivky v akci

Velký dvorek už není americkým standardem. Zatímco někteří kupci domů stále považují rozlehlý trávník za nezbytnost, jiní se rozhodli maximalizovat svůj pozemek a upřednostňovat vnitřní obytný prostor. Tento posun ale neznamená, že by se Američané vzdávali venkovních obytných prostor. Jsou stále chytřejší v tom, jak navrhují své malé dvorky.

Klasický obraz rozlehlého zeleného dvorku, kde si hrají děti a grilují se v letním slunci, je po generace základem života na americkém předměstí. Je to ztělesnění amerického snu: prostorná, soukromá venkovní oáza, kde mohou rodiny relaxovat, bavit se a spojit se s přírodou. Jak se však realitní krajina vyvíjí a urbanizace pokračuje, velikost průměrného amerického dvorku se zmenšuje.

Nedostatek půdy, rostoucí ceny nemovitostí a rostoucí povědomí o otázkách životního prostředí – to vše sehrálo roli při povzbuzování vlastníků domů, aby přehodnotili své venkovní prostory. Dnešní kupci domů hledají nemovitosti, které nabízejí rovnováhu mezi vnitřním a venkovním bydlením.

Zmenšení venkovních prostor však neznamená oběť v kvalitě venkovního bydlení. Ve skutečnosti vyvolala vlnu kreativity a inovací a vyzvala majitele domů i designéry, aby co nejlépe využili každou čtvereční stopu.

dvorkové plavecké lázně
Foto s laskavým svolením Inside Out Design Build

Jak maximalizovat moderní dvorek

Mít malý dvorek neznamená, že musíte dělat kompromisy ve stylu a funkčnosti. S chytrými designovými volbami můžete i ty nejmenší venkovní prostory proměnit v moderní oázu, kterou můžete využívat po celý rok.

Podívejte se na tento moderní projekt na dvorku od Inside Out Design Build. Firma zabývající se designem krajiny může mít sídlo ve Vancouveru v Britské Kolumbii, ale projekt backyard swim spa nabízí inspiraci a nápady pro majitele domů po celém světě.

Jak ale začít se svým projektem na zahradě, zvláště když máte menší prostor? Tyto tipy na design vám pomohou při proměně vašeho dvorku.

Definujte svůj účel

Než se ponoříte do rozhodnutí o designu, ujasněte si účel vašeho dvorku. Chcete, aby sloužil jako útulné útočiště, centrum zábavy nebo zahradní oáza? Znát své cíle vám pomůže učinit informovaná rozhodnutí ohledně designu.

Optimalizujte dostupný prostor

Na malých dvorcích se veškerý dostupný prostor stává cennou nemovitostí. Je důležité využít výhod zdí, plotů a zábradlí k začlenění vertikálních prvků do vašeho návrhu. Nainstalujte závěsné květináče, plovoucí police nebo vertikální zahradu, abyste přidali zeleň, aniž byste obětovali drahocennou plochu.

Inside Out Design Build bylo kreativní, když došlo na dvorek ve Vancouveru. Namísto toho, aby se opěrná zeď stala překážkou designu, stala se způsobem, jak rozšířit palubu a vytvořit další místo k sezení.

Vytvořte funkční zóny

Rozdělení vašeho dvorku do různých funkčních zón může zlepšit celkový design a zvětšit prostor. Určete například prostor pro sezení a stolování, útulný koutek pro relaxaci a malou část pro zahradničení. Použijte různé podlahové materiály nebo květináče k vizuálnímu oddělení těchto zón při zachování soudržného designu.

Tento dvorek ve Vancouveru nabízí prostory pro venkovní relaxaci, stolování, zábavu a dokonce i cvičení. Plavecké lázně Master Spas jsou středobodem prostoru a plní v prostoru více funkcí. Majitelé domu jej mohou využít k relaxaci a odpočinku nebo si rychle zaplavat, když se jim nechce do posilovny. Může to být také místo, kde se můžete znovu spojit s blízkými, aniž by vás rozptylovaly obrazovky.

Vyberte si správný nábytek

Při výběru nábytku pro malou zahradu vybírejte kusy, které jsou přizpůsobeny prostoru. Kompaktní, lehký nábytek s čistými liniemi nepřekoná plochu. Nábytek s vestavěným úložným prostorem, jako jsou lavice nebo pohovky, maximalizuje funkčnost. Dokonce i skládací nebo stohovatelné židle a stoly jsou zvláště užitečné v menších prostorech, protože je lze snadno uložit, když se nepoužívají.

Designéři vytěžili maximum z horního patra paluby a do prostoru vybrali skromný bistro stůl a pohodlnou pohovku. Bistro set je perfektním místem, kde si můžete ráno vychutnat šálek kávy, zatímco si můžete užívat letní slunce na lehátku při čtení knihy. Odsazený deštník poskytuje stín podle potřeby, aniž by zabíral cenné místo na palubě.

Zahrňte minimalistické terénní úpravy

Udržujte terénní úpravy jednoduché a minimalistické, abyste zachovali moderní estetiku na malém dvorku. Vyberte si rostliny nenáročné na údržbu a zvažte použití vyvýšených záhonů nebo vertikálních květináčů, abyste maximalizovali zeleň a zároveň ušetřili místo. Přemýšlejte strategicky o umístění stromů a keřů, abyste vytvořili soukromí a stín, aniž by zahlcovali oblast.

Víceúrovňová paluba a venkovní jídelní kout ve Vancouveru neponechávaly mnoho prostoru pro terénní úpravy. Místo snahy zahltit prostor rostlinami nebo stromy zvolili designéři jednoduché, ale živé pásy trávy. Trávník dodává rovnováhu ostatním materiálům na dvorku bez velké údržby.

Vytvořte atmosféru pomocí osvětlení

Osvětlení hraje zásadní roli při vytváření nálady a při zvětšování malého dvorku. Nainstalujte strategicky umístěné okolní osvětlení, jako jsou řetězová světla nebo lucerny, abyste vytvořili teplou a příjemnou atmosféru. Zvažte integraci solárních svítidel, abyste ušetřili energii a eliminovali potřebu kabeláže.

Na dvorku ve Vancouveru jsou podél plotu řetězová světla. Během dne téměř mizí v terénních úpravách. Ale v noci vytvářejí měkkou záři po obvodu dvorku. Je to perfektní množství světla pro zábavu rodiny a přátel nebo pro noční plavání.

Používejte neutrální barvy

K tomu, aby váš dvorek vynikl, nepotřebujete mnoho barev. Ve skutečnosti, pokud se snažíte maximalizovat dostupný prostor na vašem malém dvorku, neutrální barevná paleta může vytvořit pocit otevřenosti a vzdušnosti v malých prostorách. Světlý nábytek, polštáře a doplňky mohou opticky rozšířit váš dvorek.

Černé jídelní židle a kamenný jídelní stůl, i když jsou tmavé, vypadají jako doma proti modernímu domu. Terasové dveře jsou rámovány v černé barvě a na konstrukci domu jsou další černé detaily.

dvorkové plavecké lázně
Foto s laskavým svolením Inside Out Design Build

Swim spa: Moderní alternativa k bazénu

Moderní trendy v designu dvorku jsou o vylepšení vašeho venkovního prostoru a vytvoření funkční, krásné a udržitelné oázy, která doplní váš životní styl. Zatímco tradiční zapuštěné bazény jsou krásné, často jsou spojeny s vysokými náklady na údržbu a zabírají značnou část vašeho dvorku.

A pro některé majitele domů není bazén na zahradě volbou. Jejich dvorek může být příliš malý nebo se necítí praktický, protože klima omezuje bazénovou sezónu.

Plavecké lázně Master Spas nenabízejí pouze výhody bazénu, ale nabízejí celoroční únik.

Snadná instalace

Projekt na dvorku, jako je ten od Inside Out Design Build, může trvat tři až osm týdnů v závislosti na rozsahu projektu – dokonce i s instalací bazénu. Pro srovnání, projekt zapuštěného bazénu může trvat 12 týdnů nebo více.

Plavecké lázně Master Spas lze nainstalovat za den, jakmile bude místo připraveno. S projektem dvorku ve Vancouveru by společnost Inside Out Design Build nejprve nainstalovala betonovou podložku. Vlastní paluba bude instalována po dodání a umístění bazénu.

Prostorově orientovaný design

Plavecké bazény Master Spa se dodávají v různých rozměrech, z nichž všechny jsou prostorově efektivnější než tradiční bazény. Existují 18stopé plavecké lázně pro majitele domů, kteří chtějí prostorný prostor pro plavání, vodní cvičení a rekreaci. 15stopé plavecké lázně, jako je H2X Trainer 15D, lze začlenit do většiny moderních designů dvorků.

Všestrannost

Univerzálnost swim spa je jedním z důvodů, proč jsou mezi majiteli domů stále oblíbenější. Můžete plavat na místě, cvičit, relaxovat a užívat si čas s přáteli a rodinou.

Plavecké vířivky Master Spas mají tryskový systém, který vytváří nepřetržitý proud vody a umožňuje uživatelům plavat na místě. Vodní proud můžete využít také pro aqua jogging, chůzi po vodě a další fitness aktivity.

Kromě toho mají swim spa tvarovaná terapeutická sedadla s masážními tryskami. Hydromasážní funkce mohou pomoci zklidnit bolavé svaly, zmírnit stres a podpořit relaxaci. Je to jako mít vířivku a bazén v jednom.

Celoroční využití

Koupání v zimě? Nemusíte žít v teplém klimatu ani utíkat do tropů. Díky jejich energeticky účinnému designu lze plavecké vířivky Master Spas používat celoročně. Plná pěnová izolace chrání součásti a zároveň pomáhá udržovat teplotu vody. K dispozici je také vestavěný ohřívač, který vám umožní nastavit vodu na vámi preferovanou teplotu. V létě si můžete užít osvěžující koupání nebo v zimě uklidňující koupel.

dvorkové plavecké lázně
Foto s laskavým svolením Inside Out Design Build

Jak koupit swim spa

Chcete doma plavat, cvičit a relaxovat? Mít plavecký bazén Master Spas vám umožní plavat podle vašeho plánu a zároveň přidat na váš dvorek zábavný faktor. Kliknutím sem se dozvíte více o výhodách hydroterapie a relaxace ve vířivce. Nebo se obraťte na svého místního prodejce Master Spas a zjistěte více o vlastnictví bazénů. Zajímá vás, kolik stojí swim spa? Zde si můžete vyžádat cenovou nabídku.


Nejlepší vířivky v akci




FAQs o navrhování moderního dvorku

Otázky a odpovědi o navrhování moderního dvorku

1. Jak mohu maximalizovat malý prostor ve svém dvorku?

Existuje několik způsobů, jak maximalizovat malý prostor ve svém dvorku. Můžete například využít vertikálního prostoru instalací zahradních polic nebo závěsných květinových boxů. Také můžete využít multifunkční nábytek, který slouží pro různé účely a ušetří tak místo.

2. Jak navrhnout moderní vzhled dvorku?

Pro dosažení moderního vzhledu dvorku můžete zvolit minimalistický design, hladké povrchy a neutrální barvy. Dále můžete použít moderní materiály jako je sklo, kov nebo beton. Důležité je také zaměřit se na funkčnost a estetiku, která bude ladit s celkovým stylem vašeho domu.



>> TOP VÍŘIVKY <<

Nejlepší vířivky v akci

Navrhování moderního dvorku: Maximalizace malých prostor
– Závěr

Velký dvorek už není americkým standardem. Zatímco někteří kupci domů stále považují rozlehlý trávník za nezbytnost, jiní se rozhodli maximalizovat svůj pozemek a upřednostňovat vnitřní obytný prostor.

Tento posun ale neznamená, že by se Američané vzdávali venkovních obytných prostor. Jsou stále chytřejší v tom, jak navrhují své malé dvorky.

Klasický obraz rozlehlého zeleného dvorku, kde si hrají děti a grilují se v letním slunci, je po generace základem života na americkém předměstí.

Nedostatek půdy, rostoucí ceny nemovitostí a rostoucí povědomí o otázkách životního prostředí – to vše sehrálo roli při povzbuzování vlastníků domů, aby přehodnotili své venkovní prostory.

Jak maximalizovat moderní dvorek

Při výběru nábytku pro malou zahradu vybírejte kusy, které jsou přizpůsobeny prostoru.

Definujte svůj účel:

Než se ponoříte do rozhodnutí o designu, ujasněte si účel vašeho dvorku.

Optimalizujte dostupný prostor:

Na malých dvorcích se veškerý dostupný prostor stává cennou nemovitostí.

Vytvořte funkční zóny:

Rozdělení vašeho dvorku do různých funkčních zón může zlepšit celkový design a zvětšit prostor.

Vyberte si správný nábytek:

Při výběru nábytku pro malou zahradu vybírejte kusy, které jsou přizpůsobeny prostoru.

Zahrňte minimalistické terénní úpravy:

Udržujte terénní úpravy jednoduché a minimalistické, abyste zachovali moderní estetiku na malém dvorku.

Vytvořte atmosféru pomocí osvětlení:

Osvětlení hraje zásadní roli při vytváření nálady a při zvětšování malého dvorku.

Používejte neutrální barvy:

K tomu, aby váš dvorek vynikl, nepotřebujete mnoho barev.

Swim spa: Moderní alternativa k bazénu

Moderní trendy v designu dvorku jsou o vylepšení vašeho venkovního prostoru a vytvoření funkční, krásné a udržitelné oázy, která doplní váš životní styl.

Snadná instalace:

Projekt na dvorku, jako je ten od Inside Out Design Build, může trvat tři až osm týdnů v závislosti na rozsahu projektu – dokonce i s instalací bazénu.

Prostorově orientovaný design:

Plavecké bazény Master Spa se dodávají v různých rozměrech, z nichž všechny jsou prostorově efektivnější než tradiční bazény.

Všestrannost:

Univerzálnost swim spa je jedním z důvodů, proč jsou mezi majiteli domů stále oblíbenější.

Celoroční využití:

Koupání v zimě? Nemusíte žít v teplém klimatu ani utíkat do tropů.

Jak koupit swim spa

Chcete doma plavat, cvičit a relaxovat? Mít plavecký bazén Master Spas vám umožní plavat podle vašeho plánu a zároveň přidat na váš dvorek zábavný faktor.

Pokud se vám náš článek líbil, budu rád, když si přečtěte nějaký další článek a případně nám napíšete i vaší zkušenost s výrobou nebo výběrem bazénu.

Kategorie – vířivky

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *