Co dělat s vířivkou před odjezdem na dovolenou





Co dělat s vířivkou před odjezdem na dovolenou

Co dělat s vířivkou před odjezdem na dovolenou

Vířivka je skvělým místem pro relaxaci, ale před odjezdem na dovolenou je důležité ji správně připravit. Je důležité vyčistit filtr, zkontrolovat chemické složení vody a zajistit, aby byla vířivka správně uzavřena. Díky správné péči budete mít po návratu na dovolenou vířivku připravenou k okamžitému užití.



bazen

Nejlepší vířivky v akci

Vydejte se na dovolenou, aniž byste si připravovali vířivku, a když se vrátíte, může to být vážná bolest hlavy.

Naštěstí, bez ohledu na to, na jak dlouho jedete pryč, můžete svou vířivku udržet ve tvaru lodi pomocí několika jednoduchých kroků.

Zde je vše, co potřebujete k péči o vířivku před odjezdem na dovolenou.

Pokud budete pryč méně než týden

Pokud se do týdne vrátíte domů, nemusíte se o svou vířivku příliš starat. Nemusíte ji ani ztlumit, protože vás bude pravděpodobně stát víc, když zapnete vířivku na nižší teplotu a poté ji znovu zahřejete, když se vrátíte domů, než nechat ji namáčet.

Než vyrazíte, ujistěte se, že chemie vaší vířivky je správně vyvážená a její kryt je pevně zajištěn. A vždy ji nechte běžet, jinak bude voda stagnovat a shromažďovat bakterie, místo aby se čistila filtry vaší vířivky.

Pokud budete pryč týden nebo dva

Těsně předtím, než odjedete na týden nebo dva:

Vyjměte filtry vířivky a důkladně je vyčistěte s čističem filtru vířivky. Tím zajistíte, že odfiltrují co nejvíce kontaminantů a zajistíte, že váš dezinfekční prostředek půjde dále, aniž byste jej museli doplnit.

Vyčistěte vnitřek vaší vířivky hadříkem z mikrovlákna, zejména kolem trysek. Tím odstraníte veškeré nečistoty, které by se mohly skrývat v trhlinách a štěrbinách pláště, a zabráníte tak zakalené nebo zpěněné vodě ve vířivce.

Odstraňte opěrku hlavy z vířivky a všechny podpůrné polštáře pomoci prodloužit jejich životnost.

Investujte do plovoucího dávkovače pokud ještě žádný nepoužíváte. Naplňte to chlórovými nebo bromovými tabletami a po vašem návratu budou stále uvolňovat dezinfekci – na rozdíl od granulí, které budou po návratu dávno pryč.

Je to také důležité pro vás ujistěte se, že chemikálie ve vaší vířivce jsou vyvážené než vyrazíte, protože jeho dezinfekce nebude správně fungovat, pokud ne. Také byste měli doplňte si vanu trochou nechlóru šok z vířivky abyste se ujistili, že jeho chlór nebo brom pálí na všechny lahve, když jste pryč.

Ztlumte vířivku o pět stupňů, protože to ušetří trochu peněz ve srovnání s provozem při namáčení po dobu čtrnácti dnů, i když vezmete v úvahu, kolik stojí zpětné zahřátí vířivky. Jen si nezapomeňte zahřát vířivku v dostatečném předstihu, než se plánujete poprvé ponořit, protože vířivky se obvykle za hodinu ohřejí o 3 °C až 6 °C.

V neposlední řadě, ujistěte se, že kryt vířivky je pevně zajištěn na svém místěprotože nechat z vířivky unikat teplo čtrnáct dní bude nakonec velmi drahá chyba.

© Outdoor Heaven

Pokud budete cestovat dlouhodobě

Pokud se chystáte být pryč měsíc nebo déle, nejlépe uděláte vypněte vířivku a vypusťte ji.

Provoz vířivky při nízké teplotě vás bude stát víc, než když ji necháte na tak dlouhou dobu vypnutou. Navíc se bakteriím bude dařit ve vířivce, která zůstane nedotčená celé měsíce, což znamená, že se musíte vrátit k vodě, kterou je třeba vyměnit, než ji budete moci používat.

Tak:

  1. Vypusťte si vířivku.
  2. Otevřete přístupový panel v jeho skříni a povolte spojení čerpadla a ohřívače, aby mohla voda vytéct z potrubí.
  3. Vyjměte a vyčistěte filtry a poté je uložte na suchém místě.
  4. K vytlačení každé poslední kapky vody z trysek a trubek (na „foukání“) budete potřebovat mokrý a suchý vysavač.
  5. Vyčistěte a osušte plášť vířivky a její kryt.
  6. Zavřete a zajistěte kryt, poté jej zajistěte popruhy vířivky.

Po návratu domů pak můžete začít úplně od začátku – a přitom snížit provozní náklady vaší vířivky.

Konečný verdikt

Pokud se do týdne vrátíte z dovolené, vše, co musíte udělat, je ujistit se, že chemie ve vaší vířivce je vyvážená, než vyrazíte.

Pokud se chystáte na letní dovolenou, je toho trochu víc, takže se určitě řiďte kroky, které jsme popsali výše.

A pokud budete cestovat dlouhodobě, nejlepším řešením bude vypustit vířivku a vypnout ji ze sítě.

Než příště odjedete, postupujte podle těchto jednoduchých kroků, abyste se ujistili, že vaše vířivka zůstane v nejlepším stavu, když jste pryč.

Chcete-li další odborné rady ohledně nákupu, instalace a údržby vířivky – stejně jako náš výběr těch nejlepších nákupů pro každý rozpočet – vyzvedněte si svou bezplatnou kopii WhatSpa? časopis.

Získejte ZDARMA kopii WhatSpa? Magazín s vířivkou

Najít nejlepší vířivky v každém cenovém rozpětí s WhatSpa? Magazín kupujícího vířivky. Nejnovější vydání obsahuje nejnovější jaké lázně? Horká vana Best Buy Awards. Vyžádejte si časopis zdarma hned teď!

Získejte zdarma kopii

Poznámka: Když nakupujete prostřednictvím odkazů na našich stránkách, můžeme získat provizi přidružené společnosti.

O autorovi

Nick Clamp

Jsem šéfredaktorem WhatSpa? Media Group a aktivně se podílejí na odvětví vířivek a swim spa již více než 20 let. Do vířivky jsem se zamiloval v roce 2002 a od té doby jsem zasvětil svou kariéru pomoci milionům kupujících vířivek činit informovanější rozhodnutí při jejich nákupní cestě.

Nejlepší vířivky v akci




FAQs

Často kladené otázky

Co dělat s vířivkou před odjezdem na dovolenou

Před odjezdem na dovolenou je důležité správně připravit vířivku, abyste se vyvarovali jakýchkoliv problémů během vaší nepřítomnosti.

– Před odjezdem na dovolenou je dobré zkontrolovat kvalitu vody ve vířivce a případně ji upravit pomocí vhodných chemikálií.

– Ujistěte se, že je vířivka správně zakrytá a zabezpečená proti neoprávněnému přístupu.

– Můžete také snížit teplotu vody v vířivce, abyste ušetřili na energii během vaší nepřítomnosti.



>> TOP VÍŘIVKY <<

Nejlepší vířivky v akci

Co dělat s vířivkou před odjezdem na dovolenou
– Závěr

– Pokud se chystáte na dovolenou, můžete udržet vířivku v tvaru lodi před odjezdem
– Pokud se vrátíte do týdne, nemusíte vířivku příliš starat, ale ujistěte se, že má správně vyváženou chemii a pevně zajištěný kryt
– Pokud budete pryč týden nebo déle, vyčistěte filtry, vnitřek a odstraňte opěrky hlavy, investujte do plovoucího dávkovače a ztlumte vířivku
– Pokud budete cestovat dlouhodobě, je nejlepší vypnout a vypustit vířivku
– Po návratu postupujte podle uvedených kroků pro obnovení stavu vířivky
– Doporučení na časopis WhatSpa? a informace o autorovi Nicku Clampovi

Pokud se vám náš článek líbil, budu rád, když si přečtěte nějaký další článek a případně nám napíšete i vaší zkušenost s výrobou nebo výběrem bazénu.

Kategorie – vířivky

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *