Výhody cvičení ve vodě během těhotenství




Výhody cvičení ve vodě během těhotenství

Výhody cvičení ve vodě během těhotenství

Cvičení ve vodě během těhotenství má mnoho výhod. Pomáhá posilovat svaly, zlepšuje držení těla a snižuje bolesti zad. Díky vodnímu prostředí se také snižuje tlak na klouby a páteř, což je pro těhotné ženy velmi příjemné. Kromě toho cvičení ve vodě také pomáhá zmírňovat otoky a udržovat kondici během těhotenství.



bazen

Nejlepší vířivky v akci

Cvičení je jednou z nejlepších věcí, které můžete udělat pro své tělo a svou mysl. Pravidelná fyzická aktivita může zlepšit vaši náladu, zvýšit energii, zlepšit váš spánek a prospět vašemu celkovému zdraví. Může být náročné zaměřit se na výhody cvičení, když jste těhotná. Bolí vás záda a máte oteklé nohy. Můžete pociťovat nevolnost a nedostatek energie. Cvičení… No, je těžké získat motivaci.

Cvičení je však pro ženy stejně prospěšné, když jsou těhotné, i když nejsou. Pokyny American College of Obstetricians and Gynecologists uvádějí, že zdravé ženy by měly po většinu dní v týdnu cvičit alespoň 20 minut denně. Ženy by si měly promluvit se svými lékaři, aby se ujistily, že cvičení je pro jejich těhotenství bezpečné.

Jaké je ale nejlepší cvičení pro těhotné? Cílem cvičení během těhotenství je rozproudit krev, zůstat silná a snížit riziko komplikací, jako je gestační diabetes a preeklampsie. Ženy mohou chodit, běhat, běhat, chodit na hodiny aerobiku nebo najít způsob, jak pozitivně rozhýbat své tělo.

Některé ženy však považují cvičení na zemi za nepříjemné během těhotenství. Vodní aerobik odstraňuje stres z kloubů – včetně té otravné spodní části zad – a zároveň pomáhá odstranit otoky. Těhotné ženy se již při pohybu necítí „těžké“, ale lehké a nadnášející, když si užívají zábavného a efektivního cvičení ve vodě.

Zapojit se do hodiny vodního aerobiku však může být obtížné, zvláště když si nejste jisti, jak se budete cítit. Nebo může být plán bazénu v rozporu s pracovními a rodinnými povinnostmi.

Díky swim spa od Master Spas je vodní aerobik v těhotenství pohodlný a pohodlný. Můžete skočit do vody na 20minutové sezení nebo strávit o něco déle, pokud máte dobrý den. Navíc můžete trysky použít k zacílení bolesti v dolní části zad, abyste se z vody dostali co nejlépe.

výhody cvičení ve vodě těhotenství
Vodní aerobik, chůze ve vodě a plavání se mohou během těhotenství cítit dobře. Přírodní prvky vody uvolňují tlak na klouby, takže můžete být volněji.

Cvičení ve vodě v těhotenství

Výzkumy ukazují, že ženy, které během těhotenství cvičí ve vodě, se cítí lépe – nejen fyzicky, ale i tím, jak vypadají. Voda jim umožňuje pohybovat se s menším nepohodlím a zároveň zlepšuje celkovou pohyblivost.

Většina těhotných žen bude tíhnout ke dvěma typům vodního cvičení – plavání a aqua aerobiku. Oba druhy cvičení jsou prospěšné a lze je provádět ve swim spa.

Plavání v těhotenství

„Když jsem byla těhotná, milovala jsem plavání v Master Spas,“ říká trojnásobná mistryně světa IRONAMN Mirinda Carfrae, která má plavecké lázně H2X Challenger.

Zatímco její práce profesionální atletky zahrnuje přísný plán plavání, jízdy na kole a běhu, plavání se cítila dobře i v pozdějších fázích těhotenství. Byl to také skvělý způsob, jak si udržet kardiovaskulární kondici – něco, s čím se může mnoho těhotných žen ztotožnit.

Mezi výhody plavání během těhotenství Carfrae zjistila, že používání plaveckých lázní jí pomohlo zmírnit některé křeče a stres na mém těle z toho, že jsem nesl nadbytečnou váhu. Pomohl také zmírnit bolesti dolní části zad a pomohl jí lépe spát v pozdějších fázích těhotenství.

Ale nemusíte trénovat jako triatlonistka, abyste v těhotenství profitovali z plavání, ani nemusíte plavat nepřetržitě. Těhotné ženy mohou plavat různé způsoby, včetně předního kraul, prsa, znak a boční. Kopací vrtáky pomocí kickboardu mohou poskytnout extra vztlak.

Plavání posiluje hlavní svalové skupiny, paže i nohy, bez dalšího stresu. To z něj dělá jeden z nejlepších cviků pro těhotné ženy.

Vodní aerobik v těhotenství

Vodní aerobik je oblíbený způsob cvičení, protože je zábavný a účinný. Je šetrný k vašim kloubům a dává vám pocit beztíže.

Dalším faktorem, který je třeba vzít v úvahu, jsou přirozené vlastnosti vody. Kromě vztlaku má voda 12krát větší odpor než vzduch, takže i jednoduché pohyby napodobují silové pohyby na souši.

Výhodou vodního aerobiku je, že pobyt ve vodě může také zmírnit případné otoky.

Některé bazény a fitness zařízení nabízejí hodiny vodního aerobiku určené pro těhotné ženy. Můžete si však navrhnout vlastní rutinu pro swim spa.

Vodní aerobik v těhotenství může zahrnovat nudle do bazénu, vodní činky a kickboardy. Mnoho cvičení však nevyžaduje vybavení. Chůze po vodě, pochodování na místě a kopy nůžkami, zatímco se držíte na straně vířivky. Můžete také provádět zvedání nohou, extenze nohou a step up.

Pokud cvičíte ve plaveckém bazénu během těhotenství, je důležité udržovat teplotu vody pod 90 stupňů. Když je teplota vody příliš vysoká, můžete se přehřát a dehydratovat.

těhotenský vodní aerobik
Plavecký prostor swim spa lze využít nejen k plavání. Můžete dělat různé vodní aerobik, abyste zůstali během těhotenství silní a zdraví.

Swim spa vodní cvičení rutina

Ať už jste v očekávání, po porodu nebo jen chcete vyzkoušet cvičení ve vodě, tyto pohyby vám pomohou zlepšit vaši celkovou kondici. Cvičení ve vodě ve swim spa může být pro nastávající maminky zábavné a bezpečné.

Řádky. V děleném postoji držte před sebou pár vodních činek. Ve veslovacím pohybu zatlačte ruce dozadu a lokty mějte zastrčené v bocích. Používejte obě paže stejně. Opakovat.

Orba s kickboardem. Postavte se do pohodlného postoje a držte kickboard před sebou. Na začátku cvičení je kickboard blízko hrudníku a lokty na boku. Při chůzi vpřed vysuňte kickboard a vraťte jej zpět na začátek.

Chůze dozadu. Pokud jste v plaveckých lázních Master Spa, postavte se čelem k terapeutickým sedadlům. Postavte se vysoko a tlačte ramena dozadu. Jděte pozpátku směrem k plaveckým tryskám. Pro větší odpor můžete zapnout plavací systém.

Chůze po vodě. Postavte se v dobrém držení těla a procházejte se z jedné strany swim spa na druhou. Dbejte na to, abyste udrželi stejnou délku kroku a používali opačný pohyb paží/nohou.

Boční kroky. Postavte se čelem na obě dlouhé strany bazénu. Udělejte boční kroky a současně otevírejte a zavírejte ruce a nohy. Snažte se dělat „dlouhé“ kroky, trochu širší než je šířka ramen. Pro další výzvu můžete zapnout plavací trysky. Opakujte na opačnou stranu.

Boční zvedání nohou. Postavte se čelem ke stěně swim spa a držte se za oporu. Zvedněte jednu nohu na stranu a pomalu spusťte dolů. Zaměřte se na 12 až 15 opakování na stranu.

Chcete-li se dozvědět více o plaveckých vířivkách Master Spas, vyhledejte svého místního prodejce.


Nejlepší vířivky v akci

Výhody cvičení ve vodě během těhotenství

Proč je cvičení ve vodě během těhotenství výhodné?

Cvičení ve vodě během těhotenství má mnoho výhod. Voda poskytuje lehký odpor, který pomáhá posilovat svaly a zlepšovat průtok krve. Navíc voda uvolňuje tlak na klouby a páteř, což může snížit bolesti spojené s těhotenstvím.

Pro koho je cvičení ve vodě během těhotenství vhodné?

Cvičení ve vodě během těhotenství je obecně vhodné pro téměř každou těhotnou ženu. Je však důležité, aby se ženy poradily se svým lékařem nebo porodní asistentkou před zahájením jakéhokoli nového cvičebního režimu.

Co jsou další výhody cvičení ve vodě během těhotenství?

Další výhody cvičení ve vodě během těhotenství zahrnují zlepšenou stabilitu, lepší spánek a snížení stresu. Tato forma cvičení také pomáhá udržovat tělesnou váhu a zlepšuje celkovou pohodu těhotné ženy.

>> TOP VÍŘIVKY <<

Nejlepší vířivky v akci

Výhody cvičení ve vodě během těhotenství
– Závěr

Cvičení je důležité pro tělo i mysl

Pravidelná aktivita má mnoho výhod, i když jste těhotná

Zdravé ženy by měly cvičit alespoň 20 minut denně

Nejlepší cvičení během těhotenství je ve vodě

Vodní aerobik může být bezpečným a účinným cvičením

Voda uvolňuje tlak na klouby a pomáhá snižovat otoky

Pokud se vám náš článek líbil, budu rád, když si přečtěte nějaký další článek a případně nám napíšete i vaší zkušenost s výrobou nebo výběrem bazénu.

Kategorie – vířivky

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *